CASH i Hundborg Kirke

Bob Dylan sagde om Johnny Cash: ”Han var som Nordstjernen – du kunne styre dit skib efter ham”
Rick Rubin sagde: ”Hans storhed var ikke at han var en stor sanger og sangskriver – det var han – men det er ikke derfor vi elsker ham, vi elsker ham fordi han var et stort menneske, og hans menneskelighed skinnede igennem hans arbejde. Hvis han havde være arkitekt ville vi også have elsket ham for det.”
Engle og dæmoner blander sig med countrymusik og amerikansk musikhistorie, når sangeren Karsten Holm & band

leverer ”Cash i kirken”. En musikalsk fortælling om Johnny Cash og denevige kamp mellem det religiøse og tilværelsens skyggesider, der var en enorm drivkraft for ham som kunstner.
Siden 2008 har sangeren Karsten Holm og pianisten Christian Spillemose turneret land og rige rundt med ”Elvis i kirken”. Konceptet er en stor succes, og nu er Karsten Holm aktuel med et koncertforedrag med en anden gigant i den amerikanske populærmusik: Johnny Cash. ”Cash i kirken” handler om Johnny Cash og de indre kampe, han hele sit liv udkæmpede, og som udmøntede sig i de formidable sange og fortolkninger, han efterlod til denne verden.
Karsten Holm fortæller om Cash’ tro, hans dæmoner, stofferne og alkoholen, hans kamp for at holde misbruget nede – den evige kamp mellem det gode og det onde.
Det er fortællingen om, hvordan Gud redder ham, da han beslutter at begå selvmord i en
grotte. Cash ser lyset (Guds lys), da hans egen lommelygte dør ud. Det er fortællingen om
hans forhold til kærligheden, sin elskede og familien – og til de udstødte og de fattige. Cash var forkynder på sin egen måde, og hans eftermæle er historien om en kunstner med
hundrede procent autenticitet.
Musikalsk fokuserer ”Cash i kirken” især på de sidste 10 år af Johnny Cash’ liv. Cash havde
ikke været på hitlisterne længe, men turnerede på livet løs. Produceren Rick Rubin overtalte Cash til at gå i studiet blot med en mikrofon og en guitar. Det blev til den højt roste albumrække under navnet ”American Recordings”, der var et stort comeback for Cash.
Indspilningerne rummer flere religiøse sange, som er med i denne koncert. Publikum vil opleve sange af Cash selv; men i lige så høj grad sangene som han fortolkede, af eksempelvis Kris Kristoffersen, Hank Williams, Bruce Springsteen, Gordon Lightfoot og mane flere. Der vil også være nogle af de store hits i Cash’ velkendte ”Boom Chicka Boom” stil så som ”Ring Of Fire” og ”Get Rythm”.

Se Videoerne:

CASH I KIRKEN – If I give my soul
CASH I KIRKEN – GET RHYTHM
CASH I KIRKEN – Personal Jesus

Cash i Kirken

Arrangør: Hundborg Menighedsråd

Billetter bestilles på 20604911, Pris 150,-

billetter kan evt. afhentes inden koncerten.